Εγκαίνια Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά γυναικών, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας, στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 12.00 (οδός Αλεξανδρουπόλεως 10 – Ι. Κωλέττη & Σταθμού –  τηλ. 2310 528984 & 528988).

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θεσσαλονίκης παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Παράλληλα, έχει υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης,για παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας.

Το Κέντρο εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
  • Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλη τη χώρα. Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, υπό την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Την υποστήριξη 2 ακόμη Ξενώνων, οι οποίοι λειτουργούν υπό την ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Τη λειτουργία της 24ωρηςΤηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, η οποία προσφέρει άμεση υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο έργο «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» (άξονες προτεραιότητας 7, 8 και 9), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013». Το έργο υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κ. Χριστίνα Αγορίτσα, τηλ.: 213 1511148, mme@isotita.gr

Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Δραγατσανίου 8, 105 59 Αθήνα.

www.isotita.gr

www.womensos.gr 

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =