«Ισότιμη Συμμετοχή Γυναικών και Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δελτίο Τύπου

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, η κοινή εκδήλωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού  Λόμπυ Γυναικών και του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, ενόψει των επερχόμενων εκλογών για την αυτοδιοίκηση και το  Ευρωκοινοβούλιο, με θέμα «Ισότιμη Συμμετοχή Γυναικών και Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

 Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργών Εσωτερικών, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Διευθυντής του  Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος ενώ συμμετείχαν με παρέμβαση η  Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής Ευρωβουλευτών Νέας Δημοκρατίας, κα. Μαριέττα Γιαννάκου, οι Βουλευτές του  Ευρωκοινοβουλίου, κ.κ. Ρόδη Κράτσα και Μαριλένα Κοππά καθώς και, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας,  Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, κα. Κατερίνα Παπακώστα.

 Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΕΛΓ, κα. Μίκα Ιωαννίδου, τόνισε τον  πολύπλευρο ρόλο των γυναικών στην ελληνική κοινωνία και υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξής τους με νέες πολιτικές. Η κα.  Ιωαννίδου παρουσίασε ακόμη, την Κοινή Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και των μελών του Ευρωκοινοβουλίου για την  ενίσχυση της εκπροσώπησής των γυναικών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.  

 Εκ μέρους του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, η Πρόεδρος, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, ανέδειξε τη συνεργασία των θεσμών, ως  κινητήριων μοχλών για τη συνέχιση των κοινών αγώνων επίτευξης ισότιμης συμμετοχής γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης  αποφάσεων και επεσήμανε το διαρκή αγώνα του Πολιτικού Συνδέσμου για την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

 Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του ΠΣΓ, Δρ. Ζέφη Δημαδάμα, υπογράμμισε τη σημασία συμμετοχής των νέων γυναικών  στους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση και την καλύτερη προώθηση  των ισότιμων πολιτικών, ως αναγκαίο μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης και προάσπισης της δημοκρατίας.

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών για την αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο, συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους υποψήφιες των  πολιτικών παρατάξεων.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, συντόνισε η δημοσιογράφος Έλλη  Τριανταφύλλου. 

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =