Εκστρατεία για την ισόρροπη συμμετοχή υποψηφίων και των δύο φύλων στα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων

Οι γυναίκες ενώνουν την Ευρώπη

Εκστρατεία για την ισόρροπη συμμετοχή υποψηφίων και των δύο φύλων στα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων.  Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών επιδιώκοντας να ενθαρρύνει την εκλογή περισσότερων γυναικών στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου, υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του έργου «Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο». Η εκστρατεία θα καλύψει τη φάση που θα προηγηθεί των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στους  δήμους και τις περιφέρειες, που θα διεξαχθούν στις 18 Μαϊου 2014 και θα ολοκληρωθεί με τις ευρωεκλογές, στις 25 Μαϊου 2014.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων καλεί κάθε δημιουργική δύναμη της κοινωνίας να στηρίξει την προσπάθεια:

  • να επιτύχουμε μια περισσότερο ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών στο στίβο της πολιτικής εκπροσώπησης, σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο,
  • να βοηθήσουμε να αποδυναμωθούν οι κατεστημένες και αντι-παραγωγικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις σχετικά με τους «παραδοσιακούς» ρόλους γυναικών και ανδρών στην κοινωνία,
  • να βάλουμε ένα τέλος στη διαιώνιση στείρων και συντηρητικών πρακτικών στα κέντρα πολιτικών αποφάσεων, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Σε δήλωσή της, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια τονίζει: «Η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, μετά από μια πενταετία ύφεσης, βρίσκονται μπροστά σε θεμελιώδεις αποφάσεις που απαιτούν την ενεργό συμμετοχή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας. Η κρίση έδωσε κατά καιρούς τροφή σε έναν επικίνδυνο αρνητισμό και σε μια φοβική εσωστρέφεια. Ποικίλες φυγόκεντρες δυνάμεις βρήκαν αφορμή να αναπτύξουν αντι-ευρωπαϊκά επιχειρήματα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σήμερα, για τα μεγάλα ζητήματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, γυναίκες και άνδρες οφείλουμε να πάρουμε θέση, σε κάθε επίπεδο εκπροσώπησης. Άλλωστε, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται «τοπικές κοινωνίες». Σήμερα, η τοπική δράση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ευρύτερων επιδιώξεων: της προσπάθειας να σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη στη χώρα, αλλά και να δημιουργήσουμε μια «κοινή Ευρώπη» έμπρακτης δημοκρατίας που «ακούει» τον πολίτη, που σέβεται τις ανάγκες του, που τιμά τις πολύτιμες αξίες ενός κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού».

H εκστρατεία περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, μέσα από ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, αλλά και με παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημείο αναφοράς της εκστρατείας αποτελεί ο διαδικτυακός τόπος nai-stis-gynaikes.gr/, ο οποίος δημιουργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για να αποτελέσει κόμβο ενημέρωσης, σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σε σχέση με την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 6 =