Δελτίο Τύπου Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

25 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

Δελτίο Τύπου Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών θεωρείται ίσως η πλέον επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχει ως αποτέλεσμα την σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική βλάβη στις γυναίκες που την υφίστανται. Είναι ένα φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες και όλες τις κοινωνικές τάξεις ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, τον πολιτισμό και τη θρησκεία.

Ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών αναγνωρίζει τη βία κατά των γυναικών ως μορφή διάκρισης που εμποδίζει σοβαρά την ικανότητα των γυναικών να απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους σε ισότιμη βάση με τους άνδρες.

Ο φόβος, η ντροπή, οι προκαταλήψεις, οι παραδοσιακές κοινωνικές αντιλήψεις για την οικογένεια και τον ρόλο των φύλων, είναι παράγοντες που κρατούν τα στόματα των κακοποιημένων γυναικών κλειστά.

Είμαστε δίπλα στις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφής βίας και τις προτρέπουμε να μη μένουν μόνες, αλλά να βρουν τη δύναμη να αναζητήσουν βοήθεια.

Η καταπολέμηση της βίας εναντίον των Γυναικών, απαιτεί συστράτευση και συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι η διαχείριση του προβλήματος αφορά σ’ έναν νέο τρόπο προσέγγισης χωρίς υπερβολές, χωρίς εξάρσεις, χωρίς εντυπωσιακά λόγια και μεγαλοστομίες, αλλά ακολουθώντας μια ενιαία στρατηγική τόσο από τους κυβερνητικούς οργανισμούς όσο και από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.    

 

Η Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου                                    Η Γενική Γραμματέας

Δρ. Χριστίνα Παπουτσοπούλου – Διαμαντοπούλου                    Δρ. Ζέφη Δημαδάμα

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 20 =