Συνάντηση με την κα June Zeitlin, για ζητήματα Φύλου

Η κυρία June Zeitlin, ειδική εκπρόσωπος του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (OSCE) για θέματα των Φύλων, επισκέφθηκε την χώρα μας την Πέμπτη, 7 Νοέμβριου 2013, για να συναντηθεί με την Γενική Γραμματέα του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, κα Ζέφη Δημαδάμαντα και την Αντιπρόεδρο, κυρία Ρένα Κιτσοπανίδου – Μπαρουλάκη.

 Η θεματολογία που απασχόλησε την κυρία J. Zeitlin ήταν οι συνέπειες της κρίσης στην θέση της γυναίκας, η ενδοοικογενειακή βία, η πολιτική εκπροσώπηση των γυναικών και οι θεσμικές ρυθμίσεις για την ισότητα των δύο φύλων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Πολιτικού Συνδέσμου ενημέρωσαν την κυρία J. Zeitlin για τις δράσεις και τους σκοπούς τους, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Ελλάδα στο εργασιακό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στη συζήτηση έλαβε ιδιαίτερη έκταση η αναφορά στην Ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ευρωεκλογές στο α’ εξάμηνο του 2014. Συγκεκριμένα κρίνεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση δέσμης μέτρων και δράσεων που θα ενισχύσουν την ισορροπημένη συμμετοχή των δύο φύλων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αναλυτικά ο αναγνώστης μπορεί να δει το βιογραφικό της κυρίας J. Zeitlin εδώ.

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − one =